Brev hjem til moder, Eidsvold den 1. oktober 1915.

[Previous Page] [Next Page] [Up] [Home Page] [Contents]

Ejdsvold den 1 okt.1915

Kære moder og søskende!
Kongen kom i dag her forbi med toget, da han fik mig at se, steg han ud og styrede sin gang lige hen til mig. ”Nej goddag min landsmand” sagde han og trykkede min hånd. I hans følge så jeg en dansk skrædder, og denne lignede Trine så bestemt.
 Vi har det ellers stadig bra her. Mine ører er aldeles sunde, og jeg selv er så frisk som en fisk, og vældig glad ved tilværelsen. Når jeg selv skal sige det, da står jeg meget højere for herskabet, end Marit gør. Fruen siger, at jeg er den hurtigste pige hun har haft, og Arvesen kommer tit ud i køkkenet og siger at maden er ekstra god. Når Arve er hjemme, da rådfører vi os med hinanden om, hvad vi skal lave til middag.
 Marit var frygtelig sen. Hun var aldrig færdig før 5 om eftermiddagen og 10 om aftenen. Jeg er færdig 3½ og 8½, og har et par timer om formiddagen. Forrige søndag var vi i bil langt op ad Mjøsen, ca. 3 danske mil herfra. Et sted stod fjældet fuldstændig lodret op ved den ene side og ned ved den andre, ned i Mjøsen. Sidste søndag var jeg ude på en bondegård, Styri, hvor jeg blev vældig godt modtaget, sammen med Marit og hendes kusine, Magnhild Staj. Det var vældig morsomt, men vi fik et frygtelig snesjap at gå hjem i. Mandag morgen var alle fjældene sneklædt og er det endnu, det sner en gang imellem, men jorden er så våd, at det smelter. Misbjerget må være meget højere end Himmelbjerget, thi i går så jeg en stor sky hænge ned over det, så toppen skjultes. Jeg stod stille midt på broen over elven, og så til skyen var forsvundet. [*]
 Det er da sjovt at Anine allerede har en jentunge. Jeg venter brev fra dem kan mor fortælle dem. Jeg synes ikke Hvamsens kan være dette hersens barselsgilde bekendt, men pyt med dem.
 Jeg ved ikke hvad jeg skal sige om gården derhjemme, vil da meget gerne vedvarende have et hjem at komme i. Jeg tør ikke rigtig spekulere over det, for så kommer jeg til at længes. Ved i ikke hvad det bliver til med Mette H. jeg hører stadig ikke noget fra dem. Vil mor ikke bede Boline skrive til mig. Jeg synes det er mærkelig at Katrine går ude hos Mutter.
 Jeg har nylig haft brev fra Ane Møller, hun fortæller, at hendes madmoder er kommen med en lille knægt på 8 pund.
 Nu er jeg bleven temmelig godt kendt med dem alle på Vormvik, de begynder at le, når de ser mig ude på vejen. Fru Vathne ønskede for mig den dag hun rejste, at jeg måtte beholde mit gode humør, for, sagde hun, når der er sådan en gemytlig jente i køkkenet, da er det ingen sag. Jeg kunne ikke dy mig, når fru Vathne var til stede, hun var så lystig. Fru Arvesen stod i går i køkkenet og fortalte mig om sin rejse gennem Europa, fortalte hvordan hun red på kameler gennem ørkenen i Ægypten o.s.v., det kunne jeg li.
Kærlig hilsen fra Eders Pouline.

Når jeg om aftenen trækker af mine strømper, da er der slet ingen mor, som kommer triller i dem, de står endda så fine.


[*] (Mistbjerget er 663m.o.h. – og ca. 7km. fra Eidsvold)


Mistberget[Previous] Brev hjem til moder og søskende, Eidsvold den 23. august 1915.
[Next] Billeder af postkort og breve mm
[Up] Breve fra - og til - Pouline Munk
[Home] Home Page
[Contents] Hjemmeside1 Contents

Last modified on 1. January 2009